29/01/2021

Beste ouders,

Na het overleg tussen minister Weyts met de onderwijspartners en de virologen is er bevestigd dat de basisscholen open blijven. Wij zijn heel blij dit nieuws te vernemen. We vallen natuurlijk nog steeds onder code oranje. Dit betekent dat…
 
  • Alle leerlingen van het basisonderwijs kunnen voltijds naar school blijven komen.
  • Kinderen kunnen warm blijven eten op school. 
  • Kinderen krijgen een vaste plaats in de klas en in refter. 
  • Klasbubbels mogen niet gemengd worden.
  • Dit betekent ook jammer genoeg dat wij voorlopig geen forum meer binnen  kunnen organiseren bij regenweer of koud weer. 
  • Uitstappen organiseren is  nog steeds niet mogelijk.
  • Het dragen van een mondmasker in de derde graad is niet standaard verplicht

 

Vanaf maandag 25 januari dragen alle leraren en leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar basisonderwijs uit voorzorg wel een mondmasker zodra een leerling of leraar in isolatie of in quarantaine moet. Tot nu hebben we het virus buiten onze schoolmuren kunnen houden en we hopen dit in de toekomst te kunnen behouden. 

We bevinden ons nog steeds in code oranje en dit betekent ook jammer genoeg dat  ouders voorlopig nog steeds niet toegelaten worden op het schooldomein. We missen jullie enorm en zeker de informele gesprekjes die anders op de speelplaats plaatsvonden. Naast het leuke kantje hieraan was het ook de ideale kans om snel info aan elkaar door te geven.  We begrijpen dat jullie vragen en/of bekommernissen hebben en dat het niet evident is om de leerkrachten in deze tijden persoonlijk aan te spreken. Het team heeft echter het gevoel overstelpt te worden ‘s avonds en in het weekend met persoonlijke berichten via whatsapp, messenger,…
 
Mogen we vragen dat niet dringende vragen via mail gesteld worden? De begeleiders zullen zeker de tijd nemen om te antwoorden op al jullie vragen. Voor dringende zaken blijven wij natuurlijk bereikbaar! De Whatsappgroep per leefgroep mag natuurlijk  volop gebruikt worden. We hopen op jullie begrip voor onze vraag. 
 
De kinderen van het lagere krijgen ruim op voorhand de maandplanner mee naar huis waar alle rondes en andere info op terug te vinden zijn. Heel vaak krijgen begeleiders de vraag om rondes te verplaatsen of worden rondes van kinderen vergeten. Dit is niet altijd een evidente puzzel. We vragen jullie om de maandplanner te respecteren. We danken jullie voor alle moeite!
 
We ronden af met schitterend nieuws. Dankzij de hulp van Sarah (mama Daan, Anna, Bram en Ruben) zijn we geselecteerd als pilootschool voor het project  Emotionele Remediëring en dit in samenwerking met De bleekweide onder begeleiding van Lut Celie. De ER methode is een ervaringsgerichte methode, met preventieve waarde, die ervoor zorgt dat elk kind kan leren om een opgekropte, ontaarde emotie, om te zetten in een constructieve taal. In maart start de eerste sessie voor het team. 
 
Het coronavirus heeft ons nog steeds allemaal  in zijn greep. We kijken er zo naar uit om samen met jullie de visie van De boomhut verder uit te werken, samen projecten uit te werken, samen te bouwen, samen te groeien,…. en ja samen een feestje te vieren! We geven niet op en zetten door want ooit komt de dag dat knuffelen en het leven vieren terug mag. We sluiten af met een belangrijke boodschap van Loesje….
.
image.png