Beste ouders,

De scholen waren de laatste dagen opnieuw een druk besproken onderwerp in de media. De communicatie van hogerhand verliep moeizaam en duidelijke berichtgeving liet even op zich wachten. Gelukkig hebben de kinderen hier geen hinder van ondervonden.

Hoe jammer we het ook vinden om ondanks het extreem lage aantal besmettingen bij ons op school de kinderen te moeten missen, is een pauze nu even verplicht. Hopelijk zien we de komende weken de noodzakelijke sterke daling van de curve.

Het GO! heeft gisteravond beslist dat niet enkel de klassen in het lager onderwijs de deuren sluiten, maar ook de kleuterklassen. Onze volledige school gaat dus dicht.

Wat wil dit nu concreet zeggen?

  • Al onze leerlingen hebben de komende drie weken vakantie. Er zal dus geen nieuwe leerstof aangeboden worden.De begeleiders voorzien bundeltjes voor de leerlingen. Dit zal misschien een welkome afwisseling zijn in een vakantie waar verder weinig mag. Elke begeleider brengt jullie hier persoonlijk van op de hoogte.
  • Voor de noodopvang werd vanuit de Vlaamse overheid een oproep gedaan aan de lokale besturen. Gemeente De Pinte heeft onvoldoende capaciteit om alle kinderen op te vangen. Daarom werd aan de scholen gevraagd om in noodopvang te voorzien. Deze noodopvang is wel gebonden aan strenge voorwaarden.
    Het team zal zelf instaan voor de noodopvang. De noodopvang gaat door in De boomhut.

De voorwaarden zijn dat de school enkel in noodopvang voorziet voor volgende kinderen:

  • Kinderen waarvan ouders werken in cruciale beroepen en essentiële diensten en waarvan een aanwezigheid op de werkvloer vereist is.
  • Kinderen die uit een kwetsbare gezinssituatie komen.

 

Inschrijven voor de noodopvang kan via de link die jullie ontvingen per mail voor zondagmiddag 12u. Je vult een document in per kind. Zo kunnen we de gegevens makkelijker verwerken en beschikbaar houden voor de contact tracing bij een eventuele besmetting. Er is noodopvang van 8u tot 17u. Op woensdagmiddag is er opvang tot 12u30.

Er worden geen warme maaltijden aangeboden. Er kunnen ook geen broodjes of sandwiches besteld worden. Kinderen brengen alles mee van thuis (lunchpakket, drinkfles, koek en fruit). In de opvang zijn er ook geen vieruurtjes.

Ter info:

Als werknemer kan u beroep doen op Tijdelijke werkloosheid wegens overmacht. Via onderstaande link kan u verdere info terugvinden alsook de nodige documenten.

https://www.rva.be/nl/nieuws/tijdelijke-werkloosheid-overmacht-voor-werknemers-als-hun-kind-door-de-coronamaatregelen-niet-naar-het-kinderdagverblijf-de-school-een-centrum-voor-opvang-van-personen-met-een-handicap-kan-gaan

 

We beseffen dat dit opnieuw veel inspanningen en flexibiliteit vraagt voor u als ouder. We willen jullie dan ook bedanken voor jullie begrip en medewerking.

Bij vragen blijven we natuurlijk bereikbaar. info@leefschooldeboomhut.be

Het Boomhutteam